Adventure Team building / Active holiday

ADVENUTRA & ACTIVE HOLIDAY
Outdoor.hr pustolovna putovanja i izleti nude širok izbor pustolovina u Hrvatskoj i regiji. Svi ponuđeni programi mogu se organizirati na destinacijama po našoj sugestiji ili Vašem izboru te nezavisno ili u kombinaciji sa nekim od Team building programima. Pridružite nam se!


Planinski program
Upoznajte bisere hrvatskih planina na najrazličitije načine: pješice, biciklima ili terenskim vozilima. Stotine kilometara putova i staza čekaju da budu otkriveni. U vašoj pustolovini zastati ćete i uživati u pogledu sa Velebita na jadranske otoke ili sa vrhova Učke na Istru i Kvarner, osjetiti miris šuma Gorskog kotara i Like u jesen ili stotine otočkih planinskih staza u proljeće: Raba, Paga, Mljeta, Krka, Lošinja ili Brača.  Za koju god planinu se odlučili, nećete pogriješiti!


Riječni program 
Nije slučajno da je jedina europska produkcija Western filma – i to ona njemačka o slavnom Winetou - snimana baš u kanjonima Cetina i Zrmanje, rijekama na kojima ćete se zaista osjećati kao na filmu, u nekom drugom vremenu i nekom drugom mjestu! Nepresušni kanjoni, jezera, pritoci, najraznovrsnija vegetacija i okolne planine stvaraju osjećaj potpune egzotike. Ne zaboravimo i ostale plave bisere Hrvatske: Krku, Kupu, Dobru, Mrežnicu, Koranu, Unu i Krupu koje će Vam sa svojom okolinom pružiti nezaboravne trenutke bilo da se odlučite na rafting, kajaking ili canyoneering.


Nautički program 
Hrvatska s pravom nosi epitet zemlja tisuću otoka. Preko 1200 otoka, grebena i hridi smješteni su ispred obalnog pojasa Jadranske obale koja se sa 1777 kilometara rasteže od Savudrije na sjeveru pa sve do Prevlake na jugu. Bistro i toplo more, bezbroj malih uvala i plaža čini ovu vrstu programa na Jadranu najatraktivnijom u Europi. Na svom putovanju uživat ćete u skrivenim uvalama s pješčanim, šljunčanim ili stjenovitim plažama, plitkim lagunama i špiljama. Život kakvim ga je na ovim otocima doživio Odisej na svojoj epopeji i Marco Polo dok je ovdje učio svoj istraživački zanat još je uvijek tamo. Naš nautički program otkrit će Vam neke od najskrivenijih ljepota Jadrana. Programi se održavaju na području cijeloga Jadrana i uključuju nekoliko različitih stupnjeva jedrenja, plovidbe luksuznim jedrenjacima ili gliserima, tečajeve ronjenja, vožnju kajacima i raznovrsne strateške igre na plažama sa neizostavnim beach party-jem.


Foto safari terenskim vozilima 
Upustite se sa nama u pustolovinu po hrvatskim bespućima do kojih se može doći samo terenskim vozilima. Uz pažljivo odabrane rute i destinacije po Velebitu, Gorskom kotaru, Slavoniji ili unutrašnjosti Istre naša avantura neće biti samo puka vožnja terenskim vozilima već odmjereno kombinirana aktivnost sa razgledavanjem, pješačkim turama, roštiljem na otvorenom i nezaboravnim prizorima koje ćete ovjekovječiti Vašim foto aparatima. Uz profesionalne vodiče naučit ćete i o povijesti svake odabrane destinacije koja negdje sežu i u rimska doba pa sve do najaktualnije novije povijesti Domovinskog rata. Tu je i neizostavni gastro užitak, gdje ćemo Vam otkriti skrivena seoska gospodarstva i restorane u kojima se pripremaju autentične jela sukladna svakoj od odabranih lokacija.

 

Nacionalni parkovi i Parkovi prirode

U Hrvatskoj je smješteno čak osam nacionalnih parkova: Brijuni, Risnjak, Plitvička jezera, Kornatski otoci, Paklenica, Sjeverni Velebit, rijeka Krka i otok Mljet. Ni po čemu nisu manje atraktivni jedanaest parkova prirode: Kopački rit, Papuk, Lonjsko polje, Medvednica, Žumberak i Samoborsko gorje, Učka, Telašćica, Vransko jezero, Biokovo, Velebit i Lastovsko otočje. Postoji i čitav niz posebnih rezervata: biljnih, životinjskih, geoloških i hidroloških kao što su Samarske stijene, Bijele stijene, Vransko jezero na Cresu i botanički vrt Sjeverni Velebit. Prirodne raznolikosti, rijetke životinje i endemsko bilje zaštićeni su na čak desetini površine Hrvatske. Upoznajte sa nama ovaj dio Hrvatske, svaki na svoj jedinstveni način!


Gradovi, mjesta i turistička središta 
Iako se rijetke destinacije mogu usporediti s divljinom Velebita, Gorskog kotara ili kornatskog arhipelaga, svoju autentičnost imaju i pitomiji krajevi poput Istre, Kvarnera, Hrvatskog Zagorja i Slavonije. Bogatom poviješću i dugom turističkom tradicijom ova mjesta ne mogu nas ostaviti ravnodušnima. Teško je ne osvrnuti se na ljepote Hrvatskog Zagorja okrunjenog starim srednjovjekovnim utvrdama kao što su Veliki Tabor i Miljana ili dvorcima poput Trakošćana i Bežanca, istarskog poluotoka sa svojim gradovima poput Huma, Motovuna, Grožnjana i Rovinja te stoljetnih dalmatinskim gradovima poput Zadra, Trogira, Omiša ili Dubrovnika. U njima će se za svakog naći ponešto nezaboravno i razlog da se jednom ponovo vrate na isto mjesto – u neko drugo godišnje doba.