Naturel Velebit Trail 2022

Datum: 19.06.2022., nedjelja 

Izdanje: 20. (od 2003.) 

Regija: Zadarska županija
Lokacija: Starigrad Paklenica / NP Paklenica

Kontakt: treking-liga@outdoor.hr

....................................................................................

 

KATEGORIJE:

Challenger 24km / 1.500m+
Active 14km / 900m+

Light 7.5km / 350m+ 

....................................................................................

 

PRIJAVI SE ON-LINE! KLIKNI OVDJE!

 

....................................................................................

 

....................................................................................

 

CHALLENGER 24km / 1500m+

Start:.19.06., nedjelja, u 09:00h, Starigrad Paklenica, Trg Stjepana Radića, / centar, riva ("Bikarija")

Cilj: do 16:00h, Starigrad Paklenica, centar/riva

Limit: 8 sati (do 16:00)

Iznos participacije/članarine: 180kn / 25EUR

Voda: 

1. Rujno, 10km

2. Pl. dom Paklenica / 15km (voda iz "špine", samoposluživanje)

3. Anića Luka / 18,5km (voda "špine, samoposluživanje)

 

Zemljovid, GPS i trasa

 

 

 

ACTIVE 14km / 900m+

Start: 19.06., nedjelja, u 09:00h, Starigrad Paklenica, Trg Stjepana Radića, / centar, riva ("Bikarija")

Cilj: Starigrad Paklenica, centar/riva

Limit: 7 sati (do 15:00)

Iznos participacije/članarine: 180kn / 25EUR

Voda: Anića luka / 9km (voda iz "špine", samoposluživanje)

 

Zemljovid, GPS i trasa

 

 

 

LIGHT 7.5km / 350m+

Start: 19.06., nedjelja, u 09:00, Starigrad Paklenica, Trg Stjepana Radića, / centar, riva ("Bikarija")

Cilj: do 11:00h, pl. kuća Lugarnica

Limit: 3 sata (do 11:30)

Iznos participacije/članarine: 180kn / 25EUR 

Voda: 

1. Velika Paklenica, Anića luka / 5km (voda iz "špine", samoposluživanje)

2. Lugarnica, na cilju utrke (voda iz potoka Paklenica)

Napomena: Pošto je cilj u pl. kući Lugarnica, a od kuda nema mogućnosti prijevoza, sudionici se moraju vratiti istom trasom nazad. Ne brinite, jer to je lagana nizbrdica i lijepa šetnja, a oni koji žele mogu biti prevezeni u povratku sa gornjeg parkirališta NP Paklenice do cilja (4km)

 

Zemljovid, GPS i trasa

 

 

....................................................................................

 

UPLATE SU ZATVORENE

 

IZNOS ČLANARINA/PARTICIPACIJE ZA SUDJELOVANJE:

 

Sve kategorije: 180kn - za inozemne natjecatelje 25 EUR

 

NAČIN UPLATE:

 

HR SUDIONICI: na račun organizatora uplaćuju 80 HRK depozita (rok za uplatu depozita je  10.06.), a na registracijama za utrku (18.-19.6.)  ovisno o kategoriji u kojoj se natječu NADOPLAĆUJU dodatnih 100 HRK.

 

INOZEMNI SUDIONICI: na račun organizatora uplaćuju (ovisno o kategoriji u kojoj se natječu) ukupan iznos startnine u 25EUR (rok za uplatu depozita je 10.06., depozit NE UPLAĆUJU U HRK), Bankovna taksa inozemne transakcije ide na teret inozemnog sudionika koji uplaćuje. Ukoliko inozemni sudionici uplate startninu u HRK, na registracijama za utrku dodatno plaćaju  iznos bankovne takse propisane za inozemnu uplatu u HRK. Ovo je razlog zbog čega inozemni sudionici uplaćuju u EUR.

 

Uplata depozita i on-line prijava HR sudionici: Depozit u iznosu od 80 HRK mora biti vidljiv na računu organizatora najkasnije do 10.06 (petak) do 12:00h. On-line prijava natjecatelja mora biti vidljiva na Stotinka.hr najkasnije do 10.06. (petak) do 12:00h. Ukoliko su obadva navedena uvjeta zadovoljena sudionici osiguravaju svoj startni paket. Na registracijama za utrku 18.-19.06. sudionici ovisno o kategoriji u kojoj se natječu  nadoplaćuju 100 HRK.

 

Uplata depozita i on-line prijava inozemni sudionici: Ukupan iznos startnine 25EUR mora biti vidljiv na računu organizatora najkasnije do 10.06. (petak) do 12:00h. On-line prijava natjecatelja mora biti vidljiva na Stotinka.hr najkasnije do 10.06. (petak) do 12:00h. Ukoliko su obadva navedena uvjeta zadovoljena sudionici osiguravaju svoj startni paket. 

 

Zakašnjele uplate: HR Sudionici koji ne budu evidentirani po uplatama depozita/inozemni sudioninici koji ne budu evidentirani po uplatama ukupne stratnine i on-line prijavljeni do datuma 10.06 do 12:00h ne dobivaju majicu, "finišersku medalju (dobivaju "finišerski sticker") i startni broj (dobivaju zamjenski umjesto originalnog).

 

Djeca, maloljetnici (2005 i mlađi) i osobe 60+(1962 i stariji) plaćaju samo depozit od 80 kn (bez nadoplate) NAPOMENA: Ovo se odnosi samo na natjecatelje iz RH!Budući da ne postoje majice dječjih veličina, djeca ukoliko žele mogu dobiti majicu za odrasle u veličini koju označe u sistemu. Djeca do 12 godina mogu natjecati isključivo u Light kategoriji uz pratnju roditelja ili starije osobe! 

 

Naknadne prijave: HR natjecatelji koji nisu evidentirani da su uplatili depozit od 80 HRK  do 10.06. do 12:00h (bez obzira da li su se do tada prijavili on-line) i inozemni natjecatelji  koji nisu evidentirani da su uplatili ukupan iznos startnine za pripadajuću kategoriju u kojoj se natječu do 10.06. do 12:00h (bez obzira da li su se do tada prijavili on-line) neće dobiti majicu, finišersku medalju (dobivaju zamjensku umjesto iste) i službeni startni broj (dobivaju zamjenski umjesto istog) te ovisno o kategoriji u kojoj se ntječu plaćaju ukpan iznos startnine od  180 HRK ili 25 EUR na registracijama za utrku 18.-19.06.

 

....................................................................................

 

Ostale važne napomene oko uplata i prijava

Povrat depozita/startnine: Nakon 10.06. poslije 12:00h se ne može zatražiti povrat depozita.

Povrat startnine nakon registracije na utrci: Nakon registracije i preuzimanja startnog broja i paketa nema povrata startnine.

Odustajanje natjecatelja koji su platili depozit/inozemni startninu: Natjecatelji koji odustanu od utrke nakon 10.06. poslije 12:00h, a koji su uplatili depozit od 80 HRK ili stranci 25 EUR, mogu pokupiti svoj startni paket i to isključivo na prijavama dan prije ili na dan utrke do kraja registracija/prijava (ili to može učiniti netko u njihovo ime) ili startninu mogu prebaciti na drugu osobu.

Odgađanje utrke: U slučaju odgađanja utrke na sljedeći vikend, a zbog eventualnih loših vremenskih uvjeta ili drugih nemogućnosti, nema povrata depozita no sudionici mogu pokupiti svoj startni paket na prijavama 18.-19.06. (ili to može učiniti netko u njihovo ime). 

Otkazivanje utrke: U slučaju otkazivanja utrke zbog loših vremenskih uvjeta ili drugih nemogućnosti, nema povrata depozita, no sudionici mogu uzeti svoj startni paket na prijavama.

Startni paket: U svim navedenim slučajevima može se pokupiti isključivo na registracijama za utrku 18.-19.06. te se isti ne šalje naknadno poštom.

Valjanost prijavePrijava je valjana ukoliko se sudionik 1.) prijavio do 10.06. on-line do 12:00h i 2.) uplatio depozit od 80kn ili startninu od 25 EUR (inozemni), a koji mora biti vidljiv na računu organizatora do 10.06. do 12:00h sa imenom sudionika. Ukoliko sudionik ne zadovolji oba dva uvjeta, neće dobiti majicu, finišersku medalju (dobiva zamjenska umjesto) i startni broj (dobiva zamjenski umjesto), te ima status sudionika "naknadne prijave", no službeno se može natjecati i biti će u službenom poretku.

Regulacija članstva/članarine: Uplatom članarine/participacije natjecatelji postaju članovi Kluba pustolovnih sportova Multisport, a uplaćeni depozit i startnina pokrivaju članarinu KPS Multisporta za mjesec lipanj / 2022.

Sudjelovanje na utrci uključuje: 
- Organizaciju utrke
- Dežurstvo Gorske službe spašavanja

- Mjerenje vremena
- Okrijepne stanice 

- Majica

- Startni broj

- Prolaz kroz NP Paklenicu
- Obrok na cilju
- Vodič za utrku / upute / zemljovid

- Finišerska medalja

- Prijevoz do cilja u slučaju odustajanja

- Foto materijali sa utrke
- Paketi sponzora za pobjednike
- Medalje i poklon paketi za pobjednika (prva 3 mjesta) u svim kategorijama 

....................................................................................

 

PRAVILA UTRKE

Svi natjecatelji moraju se držati pravila i propisa Treking lige! Klikni ovdje!

1. Sudionici moraju slijediti označenu trasu sukladno svojoj kategoriji. Zabranjeno je korištenje puteva izvan staze i kraćenje staze.
2. Sudionici se natječu na vlastitu odgovornost.
3. Sudionici se moraju pridržavati Pravila, propisa i regulacija Treking lige.

4. Svi sudionici prihvaćaju sva pravila i uvjete ovdje priloženog raspisa utrke (uvjeti prijave, satnica, i sl.) 
5. Sudionici moraju nositi svu propisanu obaveznu opremu.
6. Sudionici moraju nositi startni broj tijekom cijele utrke, na predjelu prsa ili trbuha u protivnom mogu biti diskvalificirani.
7. Sudionici se moraju pridržavati pravila o kretanju u prometu pošto utrka, na nekim dijelovima, prolazi prometnicama. Obavezno je korištenje nogostupa i pješačkog prijelaza na prometnicama, gdje su isti dostupni.
8. Sudionici se moraju pridržavati svih uputa od strane službenih osoba na prijavama, kontrolnim točkama, prijelazima prometnica i svih ostalih lokacija.
9. Svi natjecatelji koji odustanu dužni su o tome obavijestiti organizatora slanjem SMS-a (broj organizatora je na startnom broju) sa svojim natjecateljskim brojem, imenom i prezimenom.
10. Sve maloljetne osobe mogu sudjelovati isključivo uz pratnju punoljetne osobe i na odgovornost roditelja.

11. Svaka kategorija ima svoje vrijeme starta. Ukoliko sudionici ne startaju u točno vrijeme, izravno su diskvalificirani sa utrke.

12. Za nepridržavanje ovih pravila natjecatelji će biti diskvalificirani.

13. Za hitne slučajeve angažirano je dežurstvo Gorske službe spašavanja i lječnička služba
....................................................................................

 

NAGRADE

 

Medalje i poklon paketi sponzora i partnera za prva 3 mjesta u avim kategorijama za Ž i M

Napomena: u Light kategoriji medalje i poklon pakete dobivaju prvih 3 plasiranih djevojčica i dječaka ispod 12 godina (godište 2010 i mlađi)! 

 

NAPOMENA: Nagrade i medalje se preuzimaju isključivo u zakazano vrijeme proglašenja pobjednika. Ukoliko je osoba koja je osvojila postolje spriječena doći na proglašenje, iste može na zahtjev preuzeti prije na zapisničkom stolu ili zadužiti neku drugu osobu da preuzme nagrade/medalje. Nagrade/medalje ne šalju se poštom niti se naknadno mogu preuzeti. Pošto su rezultati on-line uživo, sudionici mogu odmah znati svoj poredak poslije utrke.

....................................................................................

 

LOKACIJE DOGAĐANJA

Registracije, start, proglašenje pobjednika, obrok i cilj utrke: Starigrad Paklenica, centar, riva ("Bikarija")

Cilj za Light 7.5km kategoriju: planinska kuća Lugarnica

....................................................................................

 

SATNICA

18.06., subota:

19:00-21:00: Registracije za utrku, Starigrad Paklenica, Trg Stjepana Radića, / centar, riva ("Bikarija")

 

19.06., nedjelja: 

07:30-08:30: Registracije za utrku, Starigrad Paklenica, Trg Stjepana Radića, / centar, riva ("Bikarija")

09:00: Start za sve kategorije, Starigrad Paklenica, Trg Stjepana Radića, / centar, riva ("Bikarija")

 

Vremenski limit za dolazak na cilj po kategorijama:

11:30: Limit za kategoriju Light

15:00: Limit za kategoriju Active

16:00: Limit za Challenger kategoriju

15:00: Proglašenje pobjednika za sve kategorije

 

Obrok na cilju: 12:00-16:00

....................................................................................

 

OBAVEZNA OSOBNA OPREMA ZA NATJECATELJE U SVIM KATEGORIJAMA: 

- Mobilni telefon (s napunjenom baterijama i brojem kojeg ste napisali u prijavnici)
- Zviždaljka
- Astro folija
- Kapa protiv sunca
- Vreća za smeće
- Vodič za utrku / upute / zemljovid
- Kopija osobnih dokumenata 
- Set prve pomoći: gaza, flasteri, bangaže, antiseptik 

- Bidon il čaša za točenje vode, Cole i sl. na okrijepnim stanicama

 

- GPS uređaj, sat ili mobitel sa GPS logom utrke sa dovoljno baterija (samo za kategoriju 42km)

- Čelna lampa sa rezervnim baterijama (samo za kategoriju 42km)

....................................................................................

 

SMJEŠTAJ: Turistički ured Starigrad Paklenica  
Hoteli, privatni smještaj i kampovi 
Trg Tome Marasovića 1, 23244 Starigrad - Paklenica
Tel/fax: +385 23 369 255, 369 245
E-mail: info@rivijera-paklenica.hr 
Web: http://www.rivijera-paklenica.hr

....................................................................................